Ajankohtaisia uutisia

Podcast-tuotantoja doopissa

Viestintätoimisto Å Communications tuottaa Suomen vanhimman päivälehden, Åbo Underrättelserin, ”På Tal Om” -podcastia, jossa haastatellaan kiinnostavia ja tunnettuja vieraita eri elämänaloilta. Sarjan äänityksille ja videokuvauksille tarvittiin käytännön toteuttajaa, joka pystyisi myös tarjoamaan tuotantoa varten sopivat tilat. Aikaisempien yhteistyöprojektien pohjalta Å Communications kääntyi doopin puoleen.

 

Vaatimuksena oli, että podcastissa on 3–4 keskustelijaa tilassa, joka on riittävän avara, jotta siellä mahtuu kuvaamaan haastattelun, mutta kuitenkin sopivan intiimi, jotta juontajien ja vieraiden välille syntyy rento ja välitön ilmapiiri.

 

Useista doopin tilavaihtoehdoista tällaiseksi tilaksi valikoitui doopin iso ja moneen muuntautuva studiotila. Rakensimme tilan keskelle rajatun podcast-studion, johon kalustettiin viihtyisä keskusteluryhmä. Keskustelijoiden takana olevaa valkokangasta voitiin samalla käyttää sarjan tunnuksen taustaprojisointiin.

 

Kuvaus suoritettiin kahdella 4k-kameralla ja äänitys toteutettiin monikanavaisesti, jonka jälkeen ääni- ja kuvamateriaali toimitettiin tilaajalle. Tässä projektissa tilaaja teki itse editoinnit ja jälkituotannot, mutta doopilla on valmiudet huolehtia myös podcastien editoinnista niin äänen kuin kuvankin osalta, äänisuunnittelusta ja tuotannosta sekä podcastin toimittamisesta eri jakelukanaville.

Jaa kaverille: